Poliszomnográia 16 csatornás EEG monitorozással

 

Teljes körű, felügyelt poliszomnográfiás alvásvizsgálat alvásdiagnosztikai központban

Alvásdiagnosztikai központban, kórházi körülmények között végzett csúcs alvásdiagnosztikai vizsgálat, amely az alvás minőségét is ábrázolja (hypnogram). Rögzíti az agyi elektromos tevékenységet (EEG), szemmozgást (EOG), izomtónust (EMG), légáramlást (hőmérséklet és nyomásváltozás), horkolást, mellkasi és hasi légzést, véroxigénszintet, szívritmust, EKG-t, testpozíciót, lábmozgást és esetlegesen a nPAP terápiás készülék adatait. 

poliszomnográfia video monitorozással (PSG) az összetett élettani folyamatok - beleértve az alvásstruktúrát - együttes elemzésével vizsgálja az éjszakai ép/vagy kórós alvás- ébrenlét folyamatot, valamint az egyes betegségekre jellemző kóros légzés-, keringés-, mozgás mintázatok mennyiségi és minőségi jellemzőit. A poliszomnográfia a teljes körű alvásvizsgálat, amelynek segítségével minden, alvás közbeni életfolyamat megfigyelhető, így a legteljesebb képet nyújtja az alvás alatti rendellenességek és azok lehetséges okainak feltárásához. 

A vizsgálatot egy seciális infrakamera rögzíti. A kiértékelésnél a kamera felvétele párhuzamosan megjeleníthető a vizsgálati görbékkel. A teljes poliszomnográfiás felszerelést 16 csatornás EEG elektródákkal egészítjük ki.

alt


poliszomnogram

poliszomnogram


 

Alkalmazás: valamennyi alvászavar vizsgálatára alkalmas, professzionális eszköz.  Hátránya: alváslaboratóriumi körülményeket igényel.